Roos van Leary: landkaart voor interactie

Beïnvloed je collega begin bij jezelf

De Roos van Leary leert je om situaties en gesprekken op een ander manier op te pakken. Je wordt je meer bewust van het effect van jouw communicatie op de ander.

Jouw gedrag ontlokt bij de ander altijd een reactie. Vaak gaat dat goed. Maar soms komen we in automatische patronen terecht die knellen. Je bereikt dan niet wat je wilt. Je merkt bijvoorbeeld dat je met één collega steeds conflicten hebt. Of je hebt er genoeg van dat jouw medewerkers achterover leunen en verwachten dat jij als leidinggevende initiatief neemt. Maar hoe stap je daar uit? Met de Roos van Leary ontdek je waardoor deze knellende patronen ontstaan. Je leert hoe je het gedrag van de ander kunt beïnvloeden om een ander resultaat te krijgen.  Door te oefenen op het vloerkleed ervaar je wat wel en wat niet werkt in de interactie en hoe je de interactie kunt optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe je het ‘lastige’ gedrag van anderen effectief kunt beïnvloeden.

Met de Roos van Leary heb je als het ware een landkaart voor de interactie:

– je gaat naar het noorden om je verantwoordelijkheid op je nemen door leiding te nemen of opdrachten te geven.
– je gaat naar het zuiden om anderen hun verantwoordelijkheid te laten nemen en ze te laten groeien in kracht.
– je gaat naar het westen om je eigen grenzen aan te geven of om anderen te helpen hun eigen uniciteit te ervaren.
– je gaat naar het oosten om je hulp aan te bieden of anderen te helpen uit hun ego te stappen.

(Bron: Annelies Hustings)

Interpersoonlijk profiel

Om te ontdekken hoe jij overkomt op anderen, kun je bij Commpass Coaching het wetenschappelijke Interpersoonlijk Profiel (IPP) aanvragen. Deze vragenlijst is gebaseerd is op de Roos van Leary. Het profiel brengt in beeld hoe jij jezelf ziet en hoe 3 feedback-gevers, bijvoorbeeld een collega, leidinggevende en partner, jou ervaren. Je wordt je bewust van jouw voorkeursstijl en het effect daarvan op anderen. Je ontdekt hoe je de mensen om jou heen ‘traint’ om op een bepaalde manier met jou om te gaan en hoe je jouw eigen impact vergroot door jouw invloed op de samenwerking te versterken. Lees hier verder voor meer informatie over het Interpersoonlijk Profiel.

Communicatiecoaching met Interpersoonlijk Profiel

Meer informatie?

Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op via de onderstaande button.

Neem contact op