Beroepskeuzetest

De Beroepskeuzetest die ik gebruik in mijn praktijk, is de Interesse- en competentievragenlijst (LINC). Deze geeft antwoord op de vraag:

Wat wil ik, wat kan ik en welk beroep of opleiding past daarbij?

Interesses zeggen iets over iemands persoonlijke motivatie. Wanneer je in je beroep of studie bezig kan zijn met dingen die je interesseren, dan is de kans groot dat je je werk goed doet en steeds beter gaat worden. De beroepskeuzetest kijkt ook naar competenties. Want affiniteit heeft meer gewicht wanneer het samengaat met specifieke kennis en vaardigheden.

Holland menstypologie

De internationaal geaccepteerde Holland menstypologie zorgt voor de theoretische verankering van de LINC. De LINC slaat een brug tussen de individuele uitslag en de beroepen- en opleidingenwereld: alle beroepen en opleidingen in de Beroepen- en opleidingendatabase zijn gescoord op de zes menstypen van Holland. Je ziet dus meteen wat past! Voor meer informatie over de Holland menstypologie verwijs ik graag naar mijn blog ‘Welke beroepen passen bij jou?’

Beroepen- en opleidingendatabase

Nederlands meest complete database als het gaat om arbeidsmarktdata. Deze database vertaalt individuele testuitslagen naar passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het ook een ‘roadmap’ van de Nederlandse arbeidsmarkt met alles wat je van een beroep en opleiding wilt en moet weten.

Meest complete beroependatabase van Nederland

Welk beroepen passen bij jou? De beroependatabase heeft ze allemaal in beeld. Inclusief synoniemen zijn er dat meer dan 4.300. Op alle niveaus. Met per beroep informatie over de werkzaamheden, de vereiste opleiding, competenties, vergelijkbare beroepen, arbeidsomstandigheden, filmpjes, interviews en arbeidsmarktperspectieven. En, niet onbelangrijk, de kans op robotisering.

Actuele vacatures

Met één muisklik vind je per beroep en regio de actuele vacatures. Het volledige actuele vacaturebestand in Nederland wordt automatisch gekoppeld aan de beroepen. Dat geldt ook voor stages, leerwerk- en vrijwilligersbanen. Door een e-mailalert in te stellen weet je zeker je geen vacature mist.

Opleidingen

Naast de beroepen vind je ook alle opleidingen en cursussen in Nederland met koppelingen naar de opleiders. En inclusief toelatingseisen, kans op een baan en studentenoordelen.

Meer informatie

Een losse beroepskeuzetest kost, inclusief rapportage, toegang tot de beroepen- en opleidingendatabase en de nabespreking van 1½ uur, € 245,=. Via de onderstaande button kun je een inlogcode hiervoor aanvragen. Ik stuur je dan eerst een factuur. Zodra het factuurbedrag heb ontvangen, stuur ik je de inloggegevens.

Voor werkgevers gelden andere tarieven. Mail gerust voor een prijsopgaaf.

Je kunt ook alleen de beroepen- en opleidingendatabase bestellen. Deze kost € 50,= en is minimaal een half jaar voor jou beschikbaar. Ook hiervoor kun je via onderstaande button een inlogcode aanvragen. Na betaling van het factuurbedrag ontvang je de inloggegevens voor de beroepen- en opleidingendatabase.

 

Neem contact op