Werkplezier gezocht…

De loopbaanadviseur is nu zelf op zoek...

Zoals je misschien al hebt gelezen, is mijn contract bij mijn laatste werkgever niet verlengd. Hoewel de schok het eerste moment groot was, zag ik al snel nieuwe kansen. En een heerlijk vooruitzicht om in de zomerperiode de tijd en ruimte te nemen voor bezinning. Wil ik weer een baan in loondienst? Of ga ik verder met mijn eigen bedrijf? Of een combinatie...? Om wat zinnigs te doen, naast het netwerken en nadenken over mijn toekomst, leek het me wel leuk om af en toe verslag te doen van mijn activiteiten als werkzoekende. Misschien heb je er iets aan, als je zelf op zoek bent naar werk.

Walk & Talk

Vandaag een kort verslag van mijn bezoek aan Walk & Talk. Dit zijn bijeenkomsten van en voor werkzoekenden. Ik was al een tijd benieuwd naar deze bijeenkomst, maar het was altijd op een werkdag. Maar sinds afgelopen dinsdag ben ik ‘vrij’, dus ben ik gegaan. Vakmatig interessant maar ook om nieuwe mensen in mijn vrij nog nieuwe woonomgeving te leren kennen. Gertjan Buitink van het Tipcollege was uitgenodigd als gastspreker. Hij vertelde over zijn eigen loopbaan en over zijn huidige werk als locatiemanager. Hij brengt vluchtelingen en werkgevers via persoonlijk contact bij elkaar. Meestal krijgt hij bij een telefoongesprek eerst de reactie ‘geen interesse’, maar als hij de voordelen voor de werkgever uitlegt, is er meestal wel belangstelling. Hierbij een aantal tips uit zijn verhaal:

  • benader werkgevers persoonlijk met jouw verhaal. Ga bij een bedrijf naar binnen en wacht op de mogelijkheid om iemand van personeelszaken te spreken, of bel en maak een afspraak om eens wat meer over het bedrijf te horen;
  • het kan heel goed zijn dat je dit spannend vindt. Ervaar je hierbij een drempel bij jezelf, ga dan eerst eens oefenen met een collega-werkzoekende;
  • weet goed wat je wilt en zorg voor een duidelijk plan en doel;
  • zorg dat je thuis raakt in het gebruik van LinkedIn. Walk & Talk kan je hierbij helpen. Doe het zoeken naar werk in ieder geval niet alleen.

Van werk-leed naar werkplezier

Door deze bijeenkomst merkte ik weer hoe graag ik mijn kennis op dit gebied deel met mensen die deze kennis niet of in mindere mate hebben. En daarnaast heeft het mij weer een paar netwerkcontacten opgeleverd. Het heeft me bovendien weer wat verder gebracht in wat ik wel en niet (meer) wil. Het thema ‘van werk-leed naar werkplezier’ sluit toch wel het meest aan bij mijn drijfveren. Het geeft mij energie om mensen te helpen om blokkades weg te nemen (bijvoorbeeld via brainspotting en communicatiecoaching), weer verbinding te krijgen met hun eigen kwaliteiten en drijfveren (loopbaancoaching) én vanuit zelfkennis en zelfvertrouwen de werkplek te vinden waar zij tot hun recht komen, zodat ze weer werkplezier ervaren. Zo ben ik vandaag weer een stukje wijzer geworden door deze inspirerende Walk & Talk bijeenkomst.

Netwerken voor en door werkzoekenden

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe baan? Mocht je je nog niet hebben aangesloten bij een netwerk voor werkzoekenden, dan raad ik je dat van harte aan. Wat voor netwerken zijn er zoal? De Walk & Talk bijeenkomsten, In between-cafés, De Broekriem, om maar de meest bekende netwerken te noemen. Je leert er veel, je ontmoet nieuwe mensen die ook weer een netwerk hebben en je kunt weer een sollicitatie-activiteit toevoegen in je werkmap voor UWV (‘Workshop volgen over werk zoeken’). Ik heb in ieder geval al een netwerkgesprek gepland met één van de andere deelnemers. En mijn sollicitatie-activiteiten voor deze maand heb ik al klaar! Nu weekend vieren met een gezellige ontmoeting met een kennis die net ook sinds deze week officieel werkloos is. Eindelijk weer eens tijd om uitgebreid bij te praten én te netwerken. Oftewel: het nuttige en het aangename verenigen. Daar houd ik van!

Veel succes en plezier met jouw zoektocht naar (meer) werk(plezier)!

Zonnige groet,
Eef

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5.498 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>