Hoeveel zin heb jij om weer aan het werk te gaan na je vakantie?

Werkplezier

Omslag boek 'Werkplezier' van Luc Mutsaers

Het is voor de meesten alweer zover: de vakantie is voorbij, het werk is weer begonnen. Met hoeveel zin ga jij naar je werk? Kijk je er naar uit om je collega’s weer te zien? Ga je weer met plezier aan de slag? Of moet je je weerzin overwinnen en ben je je volgende vakantie al aan het plannen?

De 2e week

Die eerste week na de vakantie hebben de meesten van ons wel wat weerzin om weer te beginnen. Het gewone ritme, niet meer doen waar je zelf zin in hebt, vroeg opstaan, enzovoort. Het is waarschijnlijk voor de meesten van ons weer even wennen om tussen de muren te zitten. Maar daarna…. Hoe ga je in de tweede en derde week (en daarna) naar je werk? Zit je er weer helemaal in? En met hoeveel plezier ga je naar je werk?

Cijfer

WerkplezierWelk cijfer geef je voor je werk? Is het een ruime voldoende? Of kom je niet of nauwelijks boven de 6 uit? Is het cijfer hetzelfde gebleven als vorig jaar, is het misschien zelfs een hoger cijfer geworden of afgelopen jaar juist lager geworden? Als je je werk minder dan een 7 geeft, is de volgende vraag misschien wel belangrijk: hoe lang wil je dit werk nog blijven doen? Laat je het op zijn beloop of kies je zelf hoe jouw werk weer een 7+ krijgt? Welke invloed heb je zelf op jouw werkplezier? Je hebt meer invloed dan jezelf misschien wel denkt! En dat hoeft zeker niet altijd een andere baan te zijn…

Motivatie

Weet je weer waar je het voor doet (en niet alleen voor het geld)? Wat je motiveerde om ooit voor dit werk te kiezen? In een huwelijk is het vaak goed om terug te kijken naar het begin van je relatie: wat maakte jouw partner zo aantrekkelijk voor jou? Dit kun je natuurlijk ook doen met je werk: wat maakte de baan zo aantrekkelijk voor je toen je begon? Zijn die elementen er nog steeds? Is het leuker geworden, of juist minder leuk? Wat zou er wat jou betreft moeten veranderen om weer met plezier aan het werk te zijn?

Sparringpartner

Een sparringpartner kan helpen als je werkplezier (tijdelijk) weg na de zomervakantie. Iemand die jou de juiste vragen stelt. Dit kan je partner zijn, een leidinggevende of een collega. Maar misschien bespreek je dit liever met iemand buiten je directe kring.

Graag ben ik jouw sparringpartner. Individueel, tijdens het gratis inloopspreekuur op vrijdag 28 september van 14 – 17 uur. Of in een kleine groep, waarbij je met andere deelnemers aan de hand van een spel ontdekt wat er ontbreekt aan je werkplezier en hoe je dat kan veranderen:

  • lunchbijeenkomst met ‘Het zin in werk spel’ op vrijdag 28 september van 12.30 – 13.30 uur (bij mooi weer aan het strand in Lemmer en bij slecht weer in A la Mer)
  • Spelen met Talenten op woensdag 3 oktober, van 19.30 – 22.00 uur (huiskamerbijeenkomst)
  • Werkplezierspel op zaterdag 6 oktober, van 10.00 – 12.30 uur (Beachclub Lemmer)

Neem gerust vrienden mee (ook collega's zijn natuurlijk van harte welkom)!

Werkplezier

Blijf niet met tegenzin naar je werk gaan, maar doe er iets aan!

No Comments Yet.

Leave a comment