Ontwikkeladvies 45-plussers

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Vraag jij je wel eens af hoe je huidige werk er over 10 jaar uit zal zien? Kun je jouw huidige werk tot jouw pensioen volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? En hoe houd je je werk leuk? Zou je nog wel iets anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen?

Vrijwillig en in een veilige omgeving

Het ontwikkeladvies voor 45-plussers is een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met deze subsidie kun je in een veilige omgeving en zonder verplichtingen met een loopbaanadviseur over bovenstaande vragen nadenken en een plan voor de toekomst maken. Deelname is volledig op vrijwillige basis. Wat in de gesprekken wordt besproken, blijft tussen jou en de adviseur. Je werkgever wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten uit het Ontwikkeladvies. Je hoeft niet zelf de subsidie aan te vragen, dat doet de loopbaanadviseur. De subsidie is geldig t/m december 2019, totdat de subsidiepot leeg is.

Als je al werkloos bent, je werk wegens ziekte niet meer kunt doen of als er al een ontslag-/reorganisatieregeling van kracht is, kun je niet deelnemen. Je kunt dan wel gebruik maken van de diensten onder loopbaancoaching (bijvoorbeeld outplacement).

Wat is het doel van het Ontwikkeladvies 45+?

Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de huidige competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer. Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij op een duurzame en leuke manier werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. De deelnemer hoeft de subsidie niet zelf aan te vragen, dat doet de loopbaanadviseur.

Hoe werkt het?

Als je gebruik wilt maken van het Ontwikkeladvies 45+ bij Commpass Coaching, stuur me dan een email of bel me op om een afspraak te maken. Voorafgaande aan onze afspraak stuur ik je een vragenlijst ter voorbereiding van het Ontwikkeladvies. Deze vragenlijst is nodig voor de aanvraag.

Inclusief het intakegesprek heb je binnen het Ontwikkeladvies 3 gesprekken van 1 à 1½ uur met mij (Noloc erkend loopbaanprofessional). Hierin zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • situatieschets en bewustwording van de eigen situatie en toekomstperspectieven van de deelnemer;
  • persoonsprofiel van de deelnemer;
  • toekomstoriëntatie; en
  • advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties.

Wat is het resultaat?

Het eindproduct van het Ontwikkeladvies is een persoonlijk Ontwikkelplan. Hierin staat kort en bondig een aantal acties beschreven die op je de korte en/of de lange termijn kunt inzetten om aan het werk te (kunnen) blijven tot aan je pensioen.

Meer informatie?

Meer informatie over deze subsidie vind je hier:
Brochure Ontwikkeladvies 45-plussers

En natuurlijk kun je me ook altijd bellen of mailen voor meer informatie. Via de onderstaande knop kun je je meteen aanmelden voor een Ontwikkeladviestraject bij Commpass Coaching. Van harte welkom! 

 

Ontwikkeladvies 45-plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7.527 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.