Omschakelen

Veranderingen zijn tegenwoordig vanzelfsprekend. En dit vraagt een voortdurende omschakeling van onszelf. We moeten wennen aan een nieuwe leidinggevende, een ander computerprogramma of een ander gebouw. Soms heb je invloed op de verandering, soms niet. Op de verandering van het weer hebben we weinig invloed. Dat vraagt ook weer even omschakelen, tenminste bij mij wel. Van winter naar voorjaar en zomer is dat overigens een stuk makkelijker dan van zomer naar herfst.

Wees voorbereid!

Hoe goed ben jij voorbereid op veranderingen in je werkomgeving? Weet jij wat je gaat doen als je baan wegvalt? Of als je je niet meer thuis voelt in het bedrijf na een reorganisatie? Misschien is het juist nu wel de tijd om eens na te denken over wat je de rest van je leven gaat doen. Hetzelfde? Dan prijs ik je gelukkig, want waarschijnlijk heb je dan de baan die goed bij je past. Maar wat als je ziek wordt en je werk niet meer kunt doen? Of als je een arbeidsconflict krijgt? Of ontslag krijgt? Kun jij jouw werk volhouden tot je pensioen, misschien dus wel tot je 70e? Je kunt je afvragen of het zin heeft om hierover na te denken. Maar hoe aantrekkelijk ben jij voor een nieuwe werkgever als je zelf niet ervoor zorgt dat je bijblijft in je vakgebied en goed weet wat je wilt en waar je goed in bent? Weet je waar je wilt werken en wat je gaat doen? En hoe zit het met je netwerk? Ken jij voldoende mensen die jou kunnen helpen bij het vinden van die nieuwe baan? Neem eens de tijd om hierover na te denken. Niet om te doemdenken. Wel om goed voorbereid te zijn op veranderingen en invloed te hebben op jouw toekomst! En daardoor  makkelijker te kunnen omschakelen.

Loopbaancheck

Noloc Erkend LoopbaanprofessionalAls loopbaanadviseur help ik mensen bij het nadenken over hun werk en loopbaan. Doe eens een loopbaancheck of kies voor een werkplezierconsult om te kijken hoe 'arbeidsmarkt-proof' je bent. Er is veel mogelijk om je eigen werk plezieriger te maken, dus een nieuwe baan hoeft zeker niet het doel te zijn van loopbaancoaching!

Bepaal je koers! Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek: 06-40718240 of via eef.huiser@commpasscoaching.nl.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment