Netwerken in Luilekkerland

Piri_IJsmakerij Tikje AndersNet-werken, daar breng ik deze zonnige middag mee door. Vandaag bezoek ik voor een één op één gesprek Piri Schaaper van IJsmakerij Tikje Anders. Misschien heb je haar wel eens zien staan met haar prachtige Engelse bus op een festival in Friesland? Piri heeft de komende tijd veel activiteiten en is druk bezig met het maken van ijs: bosbessenijs, hazelnootijs, suikerbroodijs. Ik krijg van alles een volle theelepel en vind het heerlijk. Ook laat Piri me nog een stuk of 10 ijssmaken uit de diepvries proeven, waaronder karnemelkijs (ja, onverwacht écht lekker, ook al houd ik niet van karnemelk), citroenijs, mangoijs, sinaasappelijs, bananenijs, Italiaanse advocaatijs, appeltaartijs en tiramisu-ijs. Ik ben bij haar in een waar Luilekkerland beland.

Netwerkontbijt CNCH

Piri ken ik uit mijn netwerkontbijt van de CNCH. Om elkaar beter te leren kennen in dit netwerk, bezoeken de leden elkaar ook buiten de wekelijkse bijeenkomsten, bijvoorbeeld voor een één op één gesprek. Hierin ontdekken we meer van elkaars werk, aanpak en vooral passie. Piri maakt ijs van de melk van de koeien van Buurvrouw Durkje, die ook lid is van ons ontbijtnetwerk.

Piri_IJsmakerij Tikje Anders

Piri aan het wachten tot de ijsmachine klaar is

Succesvolle overstap naar eigen bedrijf

Ontzettend leuk om Piri bezig te zien met het maken van haar ambachtelijke ijs (ook via De Streekboer te bestellen)! Intussen vertelt ze over haar overstap van het ziekenhuislaboratorium naar het maken van ijs. Eerst in loondienst, maar later zelfstandig. Door omstandigheden kon ze helaas niet meer in haar oude baan als analist blijven werken en moest ze zoeken naar ander werk. Verschillende banen passeerden de revue maar bleken weinig kansrijk te zijn. Haar reïntegratiebegeleider viel het op dat Piri zo enthousiast werd als ze over het maken van ijs vertelde en op zijn advies is ze haar eigen bedrijf ‘IJsmakerij Tikje Anders’ gestart. Als loopbaanadviseur en werkpleziercoach vind ik dit natuurlijk een heel inspirerend verhaal: hoe maakt iemand succesvol de switch van het ene vak naar een heel ander vak! Mooi om te zien met hoeveel passie en enthousiasme Piri met het maken van ijs bezig is. Haar talenten onderzoeken en analyseren gebruikt ze nu om nieuwe smaken ijs te ontwikkelen en aan haar assortiment toe te voegen. Ook voor restaurants is het een aanrader om het ijs van IJsmakerij Tikje Anders aan te bieden op de menukaart!

Piri_IJsmakerij Tikje Anders

Hier bereidt Piri het suikerbroodijs voor voordat het in de ijsmachine gaat.

Piri, dank voor het heerlijke ijs en een gezellige en leerzame netwerkmiddag! Dit was echt net-werken!

______________________________________________________________

Wil je het 'tikje anders' ijs van Piri ook eens proeven? Zij is in juni met haar bus op de volgende plaatsen:

  • 1 juni opening feest Advendo Korpsen Sneek 70 jarig bestaan  vanaf 17.30
  • 2 juni Advendo vanaf 13.30 tot 's avonds. (eerst met de ijsbus, dan verder binnen)
  • 2 juni eind Avondvierdaagse Sloten van 18.30 - 20.30 uur
  • 4 juni Schaapscheerdersdag Oldeberkoop van 11.00-17.00
  • 5 juni Galerie F Joure Kunstroute van 11.00-17.00 uur
  • 6 t/m 10 juni Concours Hippique Sneek  17.00- 21.00 uur
  • 11 t/m 12 juni Concours Hippique Sneek 9.00 - 18.00 uur
  • 18 juni Buurtmarkt Tinga Sneek 10.00- 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5.496 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>