Jouw sterke punten (deel 7): voordelen

Interessant boek om te lezen: 'Ik kies voor mijn talent'; auteur: Luk Dewulf

Ik kies voor mijn talent

Er is natuurlijk nog meer te melden over de voordelen van het kennen van onze sterke punten. Voor mijzelf heeft het kennen van mijn sterke punten de volgende voordelen opgeleverd: het heeft de laatste jaren mijn ontwikkelingsrichting bepaald. Ik kon beter kiezen wat voor werk ik wilde doen. Vroeger wist ik wel vaag dat ik iets sociaals en zakelijks wilde doen, maar dan heb je nog heel veel mogelijkheden. De dingen die ik leuk vond, blijken ook de dingen te zijn die ik goed kan, zeker nu ik mijn sterke punten aandacht geef. En dat geeft weer meer zelfvertrouwen.  Ook helpt het me om nee te zeggen tegen dingen die ik niet echt goed kan. Bijvoorbeeld telefonische verkoop. Ik kan mijn tijd beter besteden aan netwerken en samenwerken.

Verder heeft het inzicht in mijn sterke punten me geholpen om mezelf makkelijker te accepteren. Het klinkt simpel, maar door bijvoorbeeld de DISC-analyse wist ik dat het oké was dat ik niet zo direct ben. Daar tegenover staat dat ik goed kan samenwerken en toegankelijk ben.

 Volgende blogs gaan over de vraag: hoe kun jij jouw sterke punten ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7.819 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.