Jouw sterke punten (deel 3): herkenning

2. We zien ze niet bij onszelf

Net als de bril op je hoofd, zie je vaak je eigen sterke punten niet. Het is zó gewoon voor je, dat je ervan uitgaat dat iedereen ook kan wat jij kunt. Jouw bescheidenheid kan een rol spelen: je hebt geleerd niet op te scheppen, en denkt dat het arrogant is om je sterke punten te kunnen benoemen. Als iets dus heel gewoon voor je is, dan is dat misschien wel een aanwijzing dat iets een sterk punt van jou is.

Een voorbeeld: een cliënte van me vindt het heel gewoon dat zij attent is voor anderen, kaartjes stuurt op verjaardagen en op andere bijzondere momenten. Het kost haar geen moeite en ze doet het met liefde. Haar vrienden doen dat ook, dus het valt niet op dat het bijzonder is. Maar op mijn vraag naar haar sterke punten, weet ze niet goed wat ze moet zeggen. Als ik haar wijs op haar attentheid, dan vindt ze het zó vanzelfsprekend, dat ze het niet als sterk punt herkent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7.819 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.