Complimenten geven via LinkedIn

In mijn vorige blog schreef ik over het geven en ontvangen van complimenten. Wist je dat je via LinkedIn heel makkelijk iemand een compliment kunt geven voor een dienst die hij of zij geleverd heeft? Of waardering geven aan een medewerker of leidinggevende? Of gewoon iemand laten weten wat de ander met zijn/haar werk voor jou betekent? Er zijn meerdere knoppen op LinkedIn die je hiervoor kunt gebruiken: aanbevelingen, vaardigheden en onderschrijvingen, erkenning geven én als commentaar bij een bericht.

Aanbeveling geven

De mooiste manier om iemand een compliment via LinkedIn te geven, is het geven van een aanbeveling. Maak je aanbeveling zo concreet mogelijk door je compliment te onderbouwen met een concreet voorbeeld.

Complimenten: aanbeveling geven

Vaardigheden en onderschrijvingen

Je kunt ook aangeven dat iemand een specifieke vaardigheid heeft door deze vaardigheid te onderschrijven. Dit gaat heel makkelijk: je zoekt het profiel van je LinkedIn connectie van wie je graag een vaardigheid wilt onderschrijven. Je kunt kiezen uit de vaardigheden die iemand al heeft of een nieuwe vaardigheid toevoegen. Je hoeft de vaardigheid niet te beargumenteren, wat deze manier van complimenten geven minder sterk maakt. Toch: als er bij een vaardigheid veel onderschrijvingen staan, dan komt dat vrij overtuigend over.

Complimenten via vaardigheden en onderschrijvingen

Erkenning geven

Dit is een vrij nieuwe mogelijkheid om iemand een compliment te geven op LinkedIn. Bijvoorbeeld bij een plezierige collega: Complimenten: erkenning geven

Andere mogelijkheden, voorzien van een grappige afbeelding, zijn: Bedankt, 100% gegeven, Inspirerend leiderschap, Teamwerk, Goed gedaan, Geweldige mentor, Frisse ideeën, Fantastische presentatie en Maakt impact. Onder deze titels staat dan de naam en functie van degene die je erkenning geeft. En natuurlijk ziet ook meteen het netwerk van degene die de erkenning geeft én de persoon die erkenning krijgt de erkenning.

Commentaar bij een bericht

Stel, iemand zoekt een specialist op een bepaald gebied. Nu heb je zelf ervaring met een professional waar je erg tevreden over bent. In dat geval kun je de naam van de betreffende specialist als commentaar toevoegen, bij voorkeur met een toelichting waarom juist iemand juist bij deze specialist moet zijn. Complliment LInkedIn_commentaar in bericht

Heb je zelf nog meer manieren gevonden om complimenten te geven via LinkedIn? Deel ze dan onder dit bericht.

Complimenten ontvangen op LinkedIn

Krijg je zelf een compliment van iemand op LinkedIn, op één van de bovenstaande manieren? Vergeet dan niet de gever te bedanken. Maar: geef liever geen aanbeveling, onderschrijving of erkenning terug. Dan gaat het teveel op vriendjespolitiek lijken. Accepteer de waardering, bedank de gever en wees er blij mee!

No Comments Yet.

Leave a comment